A mai nap folyamán a délutáni órákban teszik közzé az amerikai inflációs adatokat, ami nagy hatással lehet az összes devizára, így a forintra is. Érdemes figyelni a forint viselkedését ezekben az órákban.

Forint – Reggeli órák

A csütörtök reggeli állás továbbra is a forint stabilitását mutatja, ahogyan azt a többi nap is érzékelhettük. A kedden közzétett júniusi magyarországi infláció a vártnál alacsonyabb volt, és a jegybank célsávján belül maradt. Az MNB 25 bázis ponttal csökkentette az alapkamatot 7 %-ra – írja a Reuters.

Az előző napi mozgások Euró Forint

A magyar fizetőeszköz 392 és 394 sávban mozgott. Egyszer-egyszer kileskelődve a 392 alatt, valamint a mai napot 394 felett nyitotta az euróval szemben, itt mozgott a hét folyamán.

Az inflációs adatok közlése előtti órákban a forint a 30 napos mozgó átlag felett jár 394 fölött valahol, ami ha az amerikai inflációs és munkanélkülisegély-kérelmek után is itt marad, akkor gyengülésnek indulhat erősen a fizetőeszköz.

Mire számítunk az Egyesült Államokban?

Az előre jelzések szerint folytatódik a dezinfláció az USA-ban, viszont ha ez nem így lesz, komoly mozgásnak indulhatnak a fizetőeszközök, ezek között a magyar is.

Mi a helyzet a dollárral szemben?

A dollárral szemben hasonló a helyzet a hét folyamán itt is álldogál jelenleg a forint 364 és 361 között mozog jelenleg is.

The post Forint – Figyelem! Fontos nap a mai, nem jók a kilátások appeared first on Tőzsdefórum.